Followers

Sunday, March 13, 2011

Kedekut danbayar tak bertempat

Perlindungan insurans untuk harta benda( kereta ) boleh pula beli . Sayangkan harta lebihkan daripada sayang keluarga dan diri sendiri.

Imagine begini , kereta awk bayar insurans tahunan, ada yang cecah ribuan ringgit + cukai jalan . Awak sanggup bayar , alasannya awk nak pakai kereta tu. Tapi insurans utk badan sendiri , awk tak sanggup, alasan, alah.. awk tak akan kena penyakit sebab awk tak makan itu ini , gelojoh , kurang lemak ... lagi, sebab awk kata, awk tak akan accident tahun ni .. sapa boleh tau hal ni semua? saya juga maksudkan insurans utk keluarga anda. tak sayang mak ayah , tak sayang anak anak , adik adik dan keluarga handai.. kereta , motor 2 ,3 biji boleh/sanggup bayar insurans..

so, bawa2 pikirlah, antara kereta dan orang tersayang termasuklah diri sendiri ( badan ni nak guna utk ibadah kepada Allah, kalau dah sakit cam ne nak ibadah dengan banyak dan tenang sebab bilamana nak kena keluar kerja juga untuk dapatkan duit bagi menampung kos rawatan diri sendiri atau pun keluarga.


Awk kedekut tak bertempat

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas komen . Komen lerrrr lagi :)