Followers

Wednesday, July 10, 2013

Maa Takafulink Hajj

Pelan ni memang dirangka bagi mereka yang target nak kumpul duit ke tanah suci  . Maa Takaful bagi pelbagai jenis kelebihan menyimpan di sini dan tuan bakal tahu sebentar lagi. Teruskan bacaan . Saya akan cuba sampaikan seringkasnya dah padat . InsyaAllah .
Pelan apa ni ?Simpanan Haji Alternatif Terbaik selain di Tabung Haji .

Apa yang terbaiknya ?
Simpan dalam Tabung Haji yang anda buat sekarang adalah membuat simpanan dan pelaburan semata-mata. Sebaliknya di Maa Takaful melaui pelan ini (Maa Takafulink Hajj) simpanan tersebu ada simpanan,pelaburan dan perlindungan. Jawabnya di sini , terbaik sebab ada perlindungan kepada diri kita sendiri.

Kenapa mesti di Takaful
Sebab jika di takaful ada manfaat tambahan iaitu perlindungan ( insurans). Semua operator yang ada pelan haji akan tawarkan perlindungan

Jadi Kenapa Mesti Pilih MAA Takaful
MAA Takaful ada pelan yang lebih  menarik . Menyimpan di tempat lain cuma bagi pulangan dari segi pelaburan tersebut sahaja . Tidak ada perlindungan pun . Terjadi apa apa pada kita , kita boleh dapat wang simpanan sahaja. Dalam akaun RM15,00 dapat lah balik RM15,000. Tetapi Pelan MAA Takaful Hajj ini siap ada pampasan lagi disamping dapat balik duit simpanan tu . Dalam akaun pelan ada RM15,000 dapat balik RM15,000 + pampasan sehingga RM100,000.  menarik bukan?

”Menarik” ?

  1. Ada badal haji  jika kita tak sempat tunaikan haji akibat meninggal dunia
  2. Ada Korban jika kita meninggal dunia
  3. Ada Waqaf jika kita  meninggal dunia
  4. Perlindungan luar negara : tanah suci sekiranya berlaku kematian ataupun kita hilang upaya kekal , MAA Takaful akan bayar  2kali ganda ( double)nilai pampasan sedia ada kita. Yang best lagi , ianya 365 hari dan bukan semasa musim haji dan umrah sahaja. Operator lain bagi pampasan berganda juga tetapi semasa musimnya sahaja. Bagi mereka yang bekerja , ulang alik ke tanah suci inilah peluang terbaik anda .
  5. Ada Khairat Kematian
  6. Pampasan kematian , jika di tanah suci nilainya double
  7. Boleh Add On : elaun hospital
  8. Boleh add on  : Hilang upaya kekal @ Penyakit kritikal : jika kita disahkan mengidap salah satu penyakit kritikal , tak perlu bagi caruman pada MAA Takaful  . Sebabnya , caruman tersebut sudah pun diselesaikan oleh MAA Takaful sampailah polisi kita matured . Caruman kita tak perlu bayar , polisi jalan macam biasa . Menarik bukan ? Ini dipanggil “ Waiver”
  9. Boleh keluarkan duit bila bila masa.
Saya tunjukkan jalan terbaik menyimpan sahaja . Bukan nak cakap menyimpan di tabung haji tidak bagus. Sebolehnya hendak saya syorkan perkara ini , pergi daftar untuk ke tanah suci di Tabung Haji, daftar tahun ini silap silap 2040 nanti baru dapat pergi . sementara itu kita menyimpan di Maa Takaful ini . Pelan Takafulink Hajj . Berbaloi baloi !!!
“macam macam ada “

14 comments:

  1. Salam..minta Quotation utk umur 23. Puan Mas.utk suami pula 27.

    ReplyDelete
  2. Plz email dataik utj apply takaful haji..noracyma25@gmail.com

    ReplyDelete
  3. tolong email quatation utk takaful haji - yusoffamri@gmail.com

    ReplyDelete
  4. tolong emailkan quotation utk takaful hajj nwlsyafiq@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Tlg emel quotation takafulinkhajj dan takaful education.

    muhaiminzainol77@gmail.com

    ReplyDelete
  6. sila emailkan quotation MAA Takaful Hajj untuk saya seorang sahaja di email: Lot.63.zuhairi@gmail.com

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  7. Minta email kn quotation takaful hajj.
    nas_nh2@yahoo.com
    Nasrul
    26tahun
    T.k

    ReplyDelete
  8. Assalam.. sy ad plan MTH2.. mcm mana nak tahu brapa banyak da simpnan kite n bile boleh kluarkan smpnan tu?

    ReplyDelete
  9. semual yg mohon email telah saya email harap maklum.
    utk respon segera boleh whatsapp saya / call ..
    0136061652

    ReplyDelete
  10. boleh semak melalui akaun online yang disediakan oleh Maa Takaful untuk para pelanggan .
    https://family.maatakaful.com.my/MyAccount/loginpage.aspx

    ReplyDelete
  11. Minta email kn quotation takaful hajj.
    asyariff@mardi.gov.my
    Amir
    30 tahun
    T.k

    ReplyDelete
  12. minta emelkan quoatation utk takaful hajj
    amirsafwana@gmail.com
    ali
    20 tahun.
    terima kasih

    ReplyDelete

terima kasih atas komen . Komen lerrrr lagi :)