Followers

Friday, August 5, 2016

Biar Berhutang Untuk Takaful

 

Ya.. posting kali ini nak bagi pendapat peribadi …
Biar kita berhutang semata mata nak ambil takaful daripada berhutang di kemudian hari nak setel bil rawatan , nak setel biaya anak sekolah , nak bayar sewa rumah , installment rumah , kereta dan lain lain …sebab kita dah jatuh sakit dan tak bekerja ( hilang pendapatan) .

Berhutang sekarang jadi bil rawatan akan diselesaikan oleh kad . ( tak usik gaji , simpanan dan lain lain aset/cash)

Berhutang sekarang jadi apabila ditimpa musibah macam sakit kritikal dan tak bekerja kita masih mampu berdiri” sebab ada pampasan sakit kritikal .

Berhutang sekarang supaya pewaris kita dapat pampasan kematian untuk teruskan kehidupan mereka . Anak anak masih boleh bersekolah sebab adanya wang untuk mereka . Bukankah pendidikan itu penting demi masa depan mereka.

Berhutang sekarang supaya pewaris kita dapat pampasan kematian kita @ kita sendiri dapat pampasan akibat lumpuh kekal jadi tak perlu meraya dalam akhbar , facebook @ lebih sedih lagi merayu pada saudara mara terdekat dan jauh dan mendapatkan belas ehsan mereka.

Berhutang sekarang supaya anak bini kita masih ada tempat untk berteduh .

 

Dah dapat pampasan … bayarlah hutang hutang tu !!!!!!  hutang + keuntungan bank ( interest) adalah jauh lebih rendah berbanding manfaat pampasan kita @ waris kita akan dapat nanti .

 

hutang RM10,000 untuk dapatkan takaful selama 10 tahun .. Dalam 10 tahun mendatang tak akan tak ada possibility untuk kita mati @ lumpuh @ sakit @ kemalangan ????????

No comments:

Post a Comment

terima kasih atas komen . Komen lerrrr lagi :)